Om

This is the default template for PivotX. You can change this text by editing the file '_sub_about.tpl' in your pivotx/templates/default/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

The image in the header is © Andreas Reinhold.

Sky av merker

Arkiv

Kategorier

Lenker

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/default/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Søk

Siste kommentarer

Tingo (Bestilt ny CD): Fikke rippet CD’ene i kveld. I går kveld forsøkte jeg med den bærbare Plextor’en, men da fikk jeg pro…
Tingo (Bestilt ny CD): Pakken med CD’ene ble levert sammen med avisen på dørmatta om morgenen 14 februar 2018 (PostNord). Ik…
Tingo (Endelig ny musikk…): og CDene lot seg rippe uten problemer.
Tingo (Musikk igjen): De tre CDene lot seg rippe uten problmer.
Tingo (Musikk - endelig): Fikk endelig tatt meg sammen og rippet disse to CDene. Ingen problemer.
Tingo (Squeezebox (V3) -…): I ettermiddag (søndag 14.2.2016) var V3’en svart igjen, så da benyttet jeg sjansen til å bytte fra mi…

Diverse

Drevet av PivotX - 2.3.11 
XML: RSS-strøm (2.0) 
XML: Atom-strøm 

Årets første ordentlige tur...

18 04 03 - 11:58 gikk av stabelen i går. Vi var åtte-ni stykker som dro fra Tyrigrava ved tolvtiden, og satte kursen sørover. Vi kjørte innom Son, og dro til Fredrikstad hvor det ble en sen lunsj på brygga. Noen i følget vill heller ha fiskesuppe, så da dro vi til Engelsviken. De som hadde spist lunsj drakk kaffe og spiste dessert. På veien hjem stoppet vi på Tyrigrava igjen og sa farvel til noen i flokken. Så dro vi innom Elvins og tok en kopp kaffe. Etterpå dro de andre hjem, men jeg stoppet på terassen først.

Web og ting...

16 04 03 - 10:03 Det har vært offisielt i noen dager nå. De nye websidene til motorsykkelklubben er oppe nå. Vi i redaksjonen har jobbet med dem ganske lenge nå, og er ikke så verst fornøyd med resultatet. Selv om den offisielle URL'en ikke virker, så kan sidene nås via linken her HOG Oslo Chapter.

Pinsen...

11 04 03 - 18:27 kommer med snø og regn. Æsj. :-(

Får håpe det forsvinner snart. :-)

Film: DareDevil

07 04 03 - 00:08 En kamerat og jeg var på Colosseum og så DareDevil i kveld. Helt grei underholdning på en søndagskveld. Filmen følger i fotsporene til feks. Dick Tracy, de prøver ikke å skjule tegneserien som er opphavet, men gjør det til et poeng i filmen. Kult nok.

Navn på biler...

05 04 03 - 13:55 I tilfelle du lurer på hvordan stamtreet til de forskjellige bilmerkene i Europa ser ut:

Wartburg ble til Opel, Trabant forsvant, NSU bl til Volkswagen / Audi, DAF ble til Volvo, IFA / DKW ble til Audi, Austin / Morris ble til MINI (BMW), Borgward ble til Mercedes, Hillmann / Simca ble til Peugeot, og Moskwich ble til Renault.

April...

03 04 03 - 23:30 Jøss! Er det april allerede? Nå synes jeg at tiden går i forteste laget her. Vel, skal vi se...

Ikke rakk jeg å få ut motorsykkelen i Mars, og ikke har jeg fått kjøpt meg leilighet enda. Er det noe mer dere lurer på da?

Pages

Add some pages here, or start a new chapter.

Lenkedump

» Navnedag: Elise, Elsa, Else

17. april, navnedag til Elise, Elsa og Else.

 
» Navnedag: Magnus, Mons

Det er Magnus og Mons som har navnedag 16. april. Magnus finner vi i 1024, da Olav den helliges sønn med tjenestepiken Alvhild ble oppkalt etter Carolus Magnus, Karl den store. Gutten ble senere Magnus den gode. Mons er avledet av dansk Mogens, variant av Magnus.

 
» Navnedag: Oda, Odin, Odd

15. april er Odas, Odins og Odds dag. Oda er tysk kortform av navn på Auda-, Od, som svarer til norrønyt audr (rikdom). Gudenavnet Odin var i middelalderen etternavn, ble døpenavn i vår tid. Kan ha sammenheng med Audun, sammensatt av audr (rikdom) og vinr (venn). Kan også komme av adjektivet odr (brå, ivrig). Odd kommer fra norrønt oddr (odd, spydspiss). Onsdag er oppkalt etter guden Odin (Odinsdag).

 
» Navnedag: Ellinor, Nora

I dag (14. april) er det Ellinor og Nora sin navnedag. Ellinor er en nordisk form av det romantiske Alienor, enten av arabisk opprinnelse eller avledning av det greske Helene (strålende). Alienor ble kjent i England da Eleanor of Aquitaine ble gift med Henry II på 1100-tallet. Nora er kortform av Honoria eller Leonora. Varianter: Ellen, Ella, Nelly, Elie, Lennie.

 
» Navnedag: Astrid, Asta

Det er søndag, 13. april, og det er Astrid og Asta som har navnedag. Astrid er av norrøn opprinnelse og kan bety "kjærlighet" eller "gud" og "vakker". Det er sammensatt av As (gud) og fridr (vakker). Asta er kortform av Astrid.

 
» Navedag: Julie, Julius

Det er 12. april, da har Julie og Julius navnedag. Julius er et romersk slektsnavn. Julie er en sideform til Julia, og kan være dannet av Julius. Julia er latinsk og var navnet til en kvinne som tilhørte den romerske slekt Julia (Cæsars slekt). Navnet kan være dannet av Julius, som også er et romersk slektsnavn. Det har vært benyttet som døpenavn siden renessansen.

 
» Navnedag: Ylva, Ulf

Ylva og Ulf har navnedag 11. april. Ylva er svensk og avledet av navnet Ulv. Ulf er en sideform til Ulv, som er norrønt og kommer av ulfr. Henspiller på ulven og symboliserer styrke og smidighet. Ulf Raude bar merket for kong Olav Tryggvason i stavnen på Ormen Lange.

 
» Navnedag: Ingveig, Ingvald

Det er 10. april, og det er Ingveig og Ingvald som har navnedag. Ingveig er et moderne navn, dannet av de norrøne ledd ing (gudenavnet Yngve) og veig (innvie, eller hjem). Ingvald er sammensatt av ing (gudenavnet Yngve) og valdr (hersker). Navnet kom hit fra Sverige i det 14. århundre. Sideform Ingjald.

 
» Navnedag: Rannveig, Rønnaug

Det er 9. april og dagen til Rannveig og Rønnaug. Rannveig kommer av det norrøne rann (hus), og veig (kan bety kvinne eller hjem, helligdom). Rannveig Sigurdsdatter het sønnedatter til høvding Tore Hund (død 1032). Rønnaug er en yngre form av Rannveig.

 
» Navnedag: Asle, Atle

8. april er navnedagen til Asle og Atle. Atle stammer antagelig fra navnet på hunnerkongen Attila, og forekommer allerede i Halvdan Svartes saga: Atle jarl den mjove (smale) fra Gaular. Gotisk atta betyr far, mens attala er diminutiv (lillefar). Asle er en sideform. Kan også være kortform av toleddede Ås- eller As- navn.

 
» Navnedag: Oddveig, Oddvin

Datoen er 7. april, og det er Oddveig og Oddvin sin dag. Begge er norske navn av nyere dato, tatt i bruk på slutten av 1800-tallet. Oddveig er sammensatt av norrønt oddr (spiss, spyd) og veig (kvinne), vig (strid) eller vigja (vie, vigsle). Oddvin betyr spiss, spyd + venn (fra gammelnorsk vinar, vinr).

 
» Navnedag: Irene, Eirin, Eiril

5. april er dagen til Irene, Eirin og Eiril. Irene kommer fra det greske eirene (fred). Brukt i Norge først i vårt århundre. Helgendag for Irene, martyr fra år 304. Finsk form av Irene er Irja. Eirin og Eiril er moderne norske navn sammensatt av Eirnyr og navn på -in og -il. Eir het legekunstens gudinne i norrøn mytologi, mens nyr betyr ny.

 
» Navnedag: Nancy, Nanna

Det er 4. april i dag. Nancy er en engelsk kjæleform Anna (hebraisk - Hanna, betyr muligens benådet). Nanna var i norrøn mytologi navnet på Balders hustru. På fransk er Nanna kjælenavn for Anna.

 
» Navnedag: Gunvor, Gunvald

I dag er det 3. april, og Gunvor og Gunvald sin dag. Gunvor er sammensatt av det norrøne gunnur (strid) og vor, sannsynligvis avledet av verja (verge). Gunvald er også norrønt, og her betyr den andre stavelsen valdr en som har velde, makt.

 
» Navnedag: Sivert, Sigvard

Sivert og Sigvard har navnedag 2. april. Begge er tyske utgaver av det norske Sigurdr (sigr - seier og vordr - vokter), altså "seierens vokter". Det gammeltyske Sigiwart overført til Norge som Sigvart, Sigvert o.l. Et beslektet navn, Sigvar, fantes på Færøyene fra 1300-tallet. Varianter: Syvert, Sigvalde, Sigvart. Sigvalde Jarl og Sigvart skald i Olav den helliges saga.

 
» Navnedag: Aron, Arve, Arvid

1. april (nei, det er ingen spøk) er det Aron, Arve og Arvid sin navnedag. Aron kommer fra hebraisk (2. Mosebok 4,14). Betydningen er usikker, muligens "fra fjellene". Kjent i Norge fra 14. århundre. Arvid kommer fra det norrøne Arnvidr, som er sammensatt av arn (ørn) og vidr (tre, ved), også skrevet Arvid allerede fra 1400-tallet. Arve er en kortform fra 1700-tallet. Kong Arnvid på sunnmøre falt i slaget ved Solskjel.